Irán zasiahlo silné zemetrasenie, bolo zranených vyše 40 ľudí

NETKY.SK • 1 December 2017, 08:11 • 2 min
Irán zasiahlo silné zemetrasenie, bolo zranených vyše 40 ľudí

TEHERÁN - Juhovýchod Iránu zasiahlo v piatok zemetrasenie s magnitúdou 6,1. Oznámila to iránska televízia Press TV s odvolaním sa na údaje miestnych seizmológov.

slovakia

left justify in out

Pri silnom zemetrasení, ktoré v piatok zasiahlo riedko osídlenú oblasť v provincii Kermán na juhovýchode Iránu, boli zranené asi štyri desiatky ľudí. 

 

Podľa iránskych médií zranenia 42 ľudí sú väčšinou ľahké a došlo k nim vtedy, keď sa snažili ujsť do bezpečia.

 

Zemetrasenie malo podľa iránskych úradov magnitúdu 6,1, americká geologická služba USGS uvádza magnitúdu 6,0.

 

Otrasy a následné dotrasy poškodili viacero budov v odľahlých horských oblastiach ležiacich blízko epicentra otrasov vzdialeného 1100 kilometrov juhovýchodne od metropoly Teherán.

 

Seizmickú aktivitu v oblasti zaznamenali od 03.30 h SEČ v relatívne malej hĺbke desiatich kilometrov. Nasledovalo niekoľko slabších dotrasov.

 

V novembri zasiahlo západnú časť Iránu silné zemetrasenie s magnitúdou 7,3. Zahynulo pri ňom približne 530 ľudí a vyše 9000 utrpelo zranenia.

 

Irán je pomerne často dejiskom otrasov rôznej intenzity. Zemetrasenie s magnitúdou 6,6 v roku 2003 zrovnalo v provincii Kermán so zemou historické mesto Bam a usmrtilo tam 26.000 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies