Irán zasiahlo ďalšie zemetrasenie, zranených je 25 ľudí

NETKY.SK • 23 Júl 2018, 06:21 • 2 min
Irán zasiahlo ďalšie zemetrasenie, zranených je 25 ľudí

DUBAJ - Najmenej 25 zranených si vyžiadalo zemetrasenie s magnitúdou 5,8, ktoré v pondelok zasiahlo juhovýchod Iránu deň po tom, ako pri iných otrasoch na západe krajiny utrpelo zranenia takmer 290 ľudí.

slovakia

left justify in out

"Doteraz bolo pri útekoch v dôsledku zemetrasenia zranených 25 ľudí, ktorých previezli do nemocníc v meste Kermán," povedal  šéf miestneho krízového úradu.

 

Zemetrasenie zasiahlo 40 dedín, do ktorých boli vyslané záchranné tímy, uviedol hovorca Červeného polmesiaca v provincii Kermán.

 

Podľa údajov americkej geologickej služby USGS, ktorá sleduje seizmickú aktivitu na celom svete, oblasť postihlo zemetrasenie s magnitúdou 5,5 a jeho epicentrum sa nachádzalo 37 kilometrov východne od mesta Kermán v hĺbke 10 kilometrov. Šlo o štvrté zemetrasenie v Iráne v priebehu uplynulých dvoch dní.

 

Stredne silné zemetrasenie s magnitúdou 5,9, ktoré zasiahlo v nedeľu popoludní hornatú oblasť na západe Iránu, si vyžiadalo najmenej 287 zranených. Dve slabšie zemetrasenia s magnitúdami 4,7 a 5,7 zasiahli už skôr v nedeľu juhoiránsku provinciu Hormozgán, odkiaľ však neprichádzajú informácie o prípadných zraneniach.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies