Irán vyzval vojenskú loď USA na odchod z oblasti manévrov

NETKY.SK • 27 Január 2016, 15:20 • 2 min
Irán vyzval vojenskú loď USA na odchod z oblasti manévrov

TEHERÁN - Iránske námorníctvo vyzvalo dnes americkú vojenskú loď na odchod z oblasti Ománskeho zálivu, ktorú Teherán využíva na testovanie vojenskej techniky.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na iránske médiá. Washington bezprostredne na správu nereagoval.

 

Podľa veliteľa iránskych námorných síl admirála Habibolláha Sajjárího sa plavidlo USA pokúšalo získavať informácie o vojenských operáciách Iránu, pričom po opakovanom varovaní americká loď z uvedenej oblasti rýchlo odplávala.

 

K incidentu došlo dnes dopoludnia v oblasti Ománskeho zálivu, v ktorej Teherán zvykne testovať svoje ponorky, torpédoborce a zariadenia na odpaľovanie rakiet. Irán vyzval americké plavidlo, aby s ohľadom na vlastnú bezpečnosť opustilo oblasť cvičení a dostalo sa mimo dostrel iránskych rakiet.

 

Podľa Sajjárího Teherán konal v súlade s medzinárodným dohovorom, ktorý požaduje, aby krajina pripravujúca manévre vopred zaistila, že z oblasti odídu všetky cudzie vojenské a obchodné lode.

 

Podľa dnešných správ iránskych médií dostali v utorok podobné výstrahy aj lode ďalších západných štátov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies