Irán uvalil sankcie na pätnásť amerických spoločností, údajne kvôli podpore Izraela a terorizmu

NETKY.SK • 27 Marec 2017, 07:41 • 2 min
Irán uvalil sankcie na pätnásť amerických spoločností, údajne kvôli podpore Izraela a terorizmu

TEHERÁN - Irán uvalil sankcie na 15 spoločností z USA kvôli ich údajnej podpore Izraela, terorizmu a represií v regióne.

slovakia

left justify in out

Iránska tlačová agentúra IRNA priniesla v nedeľu stanovisko iránskeho ministerstva zahraničných vecí, v ktorom sa píše, že vybrané americké spoločnosti nemôžu uzatvárať dohody s iránskymi firmami. Bývalí i súčasní riaditelia týchto firiem navyše nebudú mať nárok na získanie iránskych víz.

Tento krok je vnímaný ako reakcia na sankcie zo strany USA, ktoré boli vo februári uvalené na niekoľko desiatok iránskych spoločností v súvislosti s iránskym raketovým testom.

Iránske sankcie však budú mať zrejme len minimálny vplyv na chod dotknutých amerických spoločností, keďže nie je známe, že by niektorá z nich podnikala v Iráne.

Medzi dotknuté americké spoločnosti patrí napríklad Bent Tal, United Technologies Products, ITT Corporation, Raytheon, Re/Max Real Estate, Magnum Research, Oshkosh Corporation, Kahr Arms či Elbit Systems.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies