Irán údajne odpovedal na list, ktorý Obama zaslal Chameneímu

NETKY.SK • 13 November 2014, 09:56 • 2 min
Irán údajne odpovedal na list, ktorý Obama zaslal Chameneímu

TEHERÁN - Irán údajne odpovedal na list, ktorý iránskemu najvyššiemu duchovnému vodcovi ajatolláhovi Alímu Chameneímu zaslal americký prezident Barack Obama. Podľa agentúry AP však nie je jasné, či na list odpovedal sám Chameneí.

slovakia

left justify in out

"K takémuto niečomu nedošlo prvý raz. Stalo sa to už aj predtým a na niektoré z nich (listov) sme adekvátne odpovedali" uviedol v dnešnom televíznom vystúpení tajomník Najvyššej rady pre národnú bezpečnosť Alí Šamchání.

 

Americký prezident Barack Obama v liste, ktorý pred nedávnom zaslal najvyššiemu iránskemu vodcovi, písal o spoločných záujmoch oboch krajín v boji proti extrémistickej organizácii Islamský štát (IS) a o potrebe dosiahnutia dohody o jadrovom programe Teheránu.

 

Šéf Bieleho domu údajne ajatolláhovi napísal, že boj proti IS v Iraku a Sýrii je v záujme USA aj Iránu. Potenciálnu spoluprácu v tomto smere však Obama dal do úzkej súvislosti so snahami o dosiahnutie medzinárodnej dohody o iránskom jadrovom programe. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies