Irán súhlasí s diskusiou o obvineniach z tajného vývoja jadrových zbraní

NETKY.SK • 14 Január 2012, 10:19 • 2 min
Irán súhlasí s diskusiou o obvineniach z tajného vývoja jadrových zbraní

Irán súhlasí s diskusiou o obvineniach z tajného vývoja jadrových zbraní

slovakia

left justify in out

img

Irán po rokoch odmietania súhlasil s diskusiou o obvineniach, že tajne pracoval na vývoji jadrových zbraní. Vo Viedni to dnes agentúre AP povedali dvaja diplomati pôsobiaci v sídle Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu (MAAE).
Diplomati dodali, že záležitosť bude hlavnou témou rozhovorov naplánovaných na 28. januára, keď majú Teherán navštíviť poprední predstavitelia MAAE. Termín cesty doteraz nebol známy.
Vyjadrenia nemenovaných diplomatov sú tiež prvými informáciami o tom, že Irán je ochotný hovoriť o obvineniach z vývoja jadrových zbraní. To viac ako tri roky odmietal a odmietal MAAE umožniť, aby overila spravodajské informácie USA a iných tajných služieb, že tajne pracuje na vývoji jadrovej zbrane.
MAAE na základe dostupných informácií v novembri predložila správu, v ktorej po prvý raz konštatovala, že niektoré jadrové aktivity Iránu môžu mať len vojenské využitie.
Irán obvinenia z vývoja jadrových zbraní popiera a na teheránskych rokovaniach so zástupcami MAAE sa zmena postoja neočakáva.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies