Irán: Rozhodnutie arabských štátov označiť Hizballáh za teroristov je chybou, ktorá otrasie mierom

NETKY.SK • 3 Marec 2016, 12:58 • 2 min
Irán: Rozhodnutie arabských štátov označiť Hizballáh za teroristov je chybou, ktorá otrasie mierom

TEHERÁN - Rozhodnutie zoskupenia štátov Perzského zálivu pod vedením Saudskej Arábie označiť libanonské šiitské proiránske hnutie Hizballáh za teroristickú organizáciu je "chybou", vyhlásil dnes námestník iránskeho ministra zahraničných vecí Hosejn Amír Abdollahján.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie Rady pre spoluprácu arabských krajín v Perzskom zálive (GCC) je "ďalšou chybou", ktorá otrasie mierom v regióne a jednotou Libanonu, uviedol pre iránsku štátnu televíznu stanicu. Irán je podľa jeho slov na Hizballáh "hrdý".


Blok šiestich arabských krajín Perzského zálivu vedený Saudskou Arábiou v stredu oficiálne vyhlásil libanonské šiitské proiránske hnutie Hizballáh za teroristickú organizáciu.


GCC svoje rozhodnutie zdôvodnila tým, že militantné hnutie Hizballáh podniká voči členských štátom rady nepriateľské akty. GCC obvinila Hizballáh okrem iného z toho, že na územiach jej členských štátov robí nábor do svojich oddielov, ako aj z pašovania zbraní a výbušnín a vyvolávania chaosu a násilností.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies