Irán: Revolučné gardy uskutočnia vojenské manévre s raketami zem-zem

NETKY.SK • 2 Júl 2012, 07:19 • 2 min
Irán: Revolučné gardy uskutočnia vojenské manévre s raketami zem-zem

Irán Revolučné gardy uskutočnia vojenské manévre s raketami zem-zem - Politika Vplyvné iránske Revolučné gardy plánujú na budúci týždeň uskutočniť vojenské manévre vrátane cvičení s raketami zem-zem, oznámila dnes iránska oficiálna tlačová agentúra IRNA.

slovakia

left justify in out

img

Vplyvné iránske Revolučné gardy plánujú na budúci týždeň uskutočniť vojenské manévre vrátane cvičení s raketami zem-zem, oznámila dnes iránska oficiálna tlačová agentúra IRNA.

Manévre sa podľa nej začnú v pondelok na púšti v centrálnej časti krajiny a potrvajú tri dni. Veliteľ vzdušnej jednotky Revolučných gárd generál Amir Alí Hadžizádí uviedol, že terčom rakiet budú základne vymodelované podľa vzoru zahraničných armád, citovala agentúra AP.

Vojenské cvičenia sú podľa Hadžizádího zamerané na ohodnotenie presnosti a efektívnosti vojenských hlavíc a systémov iránskej armády.

Iránska strela Šabáb-3 má dolet 2000 kilometrov a môže dosiahnuť Izrael či južnú Európu, píše AP. Ohlásenie manévrov prišlo súčasne so začiatkom ropného embarga voči Iránu zo strany EÚ, ktoré začalo platiť dnes. Irán odmieta podozrenia Západu, že sa snaží vyrobiť jadrové zbrane.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies