Irán pustil zahraničných novinárov do vesmírneho komplexu

NETKY.SK • 29 Február 2012, 12:07 • 2 min
Irán pustil zahraničných novinárov do vesmírneho komplexu

Irán pustil zahraničných novinárov do vesmírneho komplexu - Politika Irán povolil dnes prvú návštevu pracovníkov zahraničných médií v riadiacom stredisku svojho vesmírneho programu. Prehliadka stanice Alborz má - ako napísala agentúra AP - prezentovať sve

slovakia

left justify in out

img

Irán povolil dnes prvú návštevu pracovníkov zahraničných médií v riadiacom stredisku svojho vesmírneho programu. 
      Prehliadka stanice Alborz má - ako napísala agentúra AP - prezentovať svetu ambiciózny kozmický program islamskej republiky a tiež demonštrovať transparentný prístup v čase, keď Teherán čelí medzinárodnému tlaku na prehĺbenie inšpekcii v niektorých svojich jadrových zariadeniach. 
      Predstavitelia iránskeho vesmírneho programu zdôrazňujú, že stanica Alborz je zariadenie nevojenského charakteru, využívané výhradne na riadenie družíc a vedeckú činnosť. Komplex sa nachádza približne 70 kilometrov západne od Teheránu. 
      Irán za posledné roky vypustil na obežnú dráhu Zeme už niekoľko menších družíc, naposledy začiatkom februára. Vyvoláva to obavy Západu, keďže raketové technológie slúžiace na vynášanie satelitov môžu byť potenciálne využité aj na odpaľovanie bojových hlavíc.      

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies