Irán prinútil pristáť lietadlo s Američanmi

NETKY.SK • 6 September 2014, 07:37 • 2 min
Irán prinútil pristáť lietadlo s Američanmi

WASHINGTON - Komerčné lietadlo, ktoré si objednala medzinárodná vojenská koalícia v Afganistane na charterový let z leteckej základne Bagram do Dubaja, prinútili v piatok pristáť v Iráne a stráviť v tam niekoľko hodín. Dôvodom bola chyba v letovom pláne. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na predstaviteľov amerického ministerstva zahraničných vecí.

slovakia

left justify in out

Nemenovaný predstaviteľ ministerstva uviedol, že iránska letová kontrola vo vzdušnom priestore Iránu oznámila posádke lietadla spoločnosti Fly Dubai, že nemá v poriadku úradné záležitosti a má sa vrátiť do Afganistanu. Piloti však odpovedali, že na to nemajú dostatok paliva. Iránske úrady im následne prikázali pristáť v Bandar Abbáse na juhu Iránu. Na palube lietadla sa nachádzalo asi 100 Američanov a dvaja Kanaďania.
      

"Na rozdiel od medializovaných správ lietadlo neprinútila pristáť iránska armáda," povedal iný nemenovaný predstaviteľ pre agentúru Reuters. Americké ministerstvo neskôr potvrdilo, že záležitosť napokon vyriešili a lietadlo odletelo do Dubaja.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona