Irán prehral s Bosnou a nepostúpil do osemfinále

NETKY.SK • 26 Jún 2014, 08:13 • 2 min
Irán prehral s Bosnou a nepostúpil do osemfinále

SALVADOR - Futbalisti Bosny a Hercegoviny zvíťazili 3:1 (1:0) nad Iráncami v stredajšom zápase v F-skupine na XX. majstrovstvách sveta na štadióne Arena Fonte Nova v brazílskom Salvadore.

slovakia

left justify in out

Úvodný gól duelu dal útočník úradujúceho anglického šampióna Manchestru City Edin Džeko, po polčasovej prestávke skóroval najprv stredopoliar talianskeho vicemajstra AS Rím Miralem Pjanič, potom za Ázijčanov znížil Reza Ghoochannejhad a skóre duelu uzavrel niekdajší obranca Tatrana Prešov Avdija Vršajevič. 


Už pred týmto súbojom Bosniaci nemali šancu na prienik do vyraďovacej fázy turnaja, Ázijčania mohli postúpiť do osemfinále len v prípade, že by zvíťazili. 

F-skupina: 
Bosna a Hercegovina - Irán 3:1 (1:0) 
Góly: 23. Džeko, 59. Pjanič, 83. Vršajevič - 82. Ghoochannejhad, ŽK: 77. Bešič - 88. Ansarifard, rozhodovali: Velasco Carballo - Roberto Alonso, Yuste (všetci Šp.), 48 011 divákov 

 



Zostavy: 
Bosna a Hercegovina: Begovič - Vršajevič, Šunjič, Spahič, Kolašinac - Hadžič (61. Vranješ), Pjanič, Bešič, Tino-Sven Sušič (79. Salihovič) - Džeko (84. Višča), Ibiševič 
Irán: A. Haghighi - Hosseini, Sadeghi, Montazeri, Pooladi - Teymourian, Nekounam - Dejagah (68. Ansarifard), Shojaei (46. Heydari), Hajsafi (63. Jahanbakhsh) - Ghoochannejhad 
 

Do duelu vstúpili aktívnejšie Európania, ale strela Džeka z hranice pokutového územia ani hlavička toho istého útočníka nepriniesli gólovú radosť. Kanonier Manchestru City sa dočkal až v 23. min, umiestnenou strelou pravačkou aj s prispením ľavej žrde napol sieť - 1:0. O minútu mohol vyrovnať Shojaei, ale jeho prudký pokus sa odrazil od brvna pol metra pred bránkovú čiaru. Do konca prvého polčasu sa už nič vážne nestalo. 

Bosniaci zvýšili svoj náskok po takmer hodine hry zásluhou Pjaniča. Dlhé minúty potom na ihrisku chýbal akýkoľvek vzruch. Až osem minút pred koncom riadneho hracieho času znížil Ghoochannejhad, vzápätí však vrátil Sušičovým zverencom dvojgólový náskok Vršajevič. 

Hlas: 
Safet Sušič (tréner Bosny a Hercegoviny): "Je mi ľúto súpera, že sme mu prekazili postup do osemfinále, ale aj pre nás bolo toto stretnutie nesmierne dôležité. Potrebovali sme dosiahnuť víťazstvo, aby sme mohli odísť zo šampionátu so zdvihnutými hlavami. Podľa môjho názoru sme počas celého duelu boli lepší a ukázali sme väčšiu vôľu po víťazstve." 

Carlos Queiroz (tréner Iránu): "Pravda je, že tento výkon nemohol stačiť na vynikajúco pripravených Bosniakov. Snažili sme sa, dreli sme na maximum, ale nebolo nám súdené dosiahnuť lepší výsledok. Lúčime sa so šampionátom, na ktorom sme sa neukázali v zlom svetle. Určite by sa mi náš záverečný súboj hodnotil lepšie, keby sme premenili vypracované šance." 

Konečná tabuľka F-skupiny: 
1. Argentína 3 3 0 0 6:3 9 - postup do osemfinále 
2. Nigéria 3 1 1 1 3:3 4 - postup do osemfinále 
-------------------------------------------------------------------------------- 
3. Bosna a Herceg. 3 1 0 2 4:4 3 
4. Irán 3 0 1 2 1:4 1 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies