Irán predviedol nové ponorky a lode

NETKY.SK • 29 November 2012, 07:54 • 2 min
Irán predviedol nové ponorky a lode

Irán predviedol nové ponorky a lode - Politika Iránske vojenské námorníctvo predstavilo v stredu dve nové ponorky a dve lode, ktoré môžu odpaľovať rakety. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

img

Iránske vojenské námorníctvo predstavilo v stredu dve nové ponorky a dve lode, ktoré môžu odpaľovať rakety. Informovala o tom agentúra DPA.

Všetky plavidlá vyrobili v Iráne. Spolu s dvoma opravenými vznášadlami ich oficiálne zaradili do vojenského námorníctva.

Krajina ešte v júni vyhlásila, že použije svoje jadrové know-how na výrobu ponoriek s jadrovým pohonom. Cieľom je umožniť námorníctvu, aby bolo neustále prítomné v medzinárodných vodách a mohlo pôsobiť aj na veľké vzdialenosti.

Ponorky vyvolali v USA a na Západe znepokojenie. Považujú ich za hrozbu rovnováhe síl v oblasti Perzského zálivu.

Irán sa netají úmyslom byť úplne sebestačný v zásobovaní vojenskými plavidlami, ale trvá na tom, že ich chce použiť výlučne na zaistenie mieru a bezpečnosti v Perzskom a Ománskom zálive.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona