Irán predstavil nové rakety krátkeho doletu a bezpilotné lietadlá

NETKY.SK • 24 August 2014, 11:19 • 2 min
Irán predstavil nové rakety krátkeho doletu a bezpilotné lietadlá

TEHERÁN - Irán vyvinul novú generáciu námorných rakiet krátkeho doletu a bezpilotných lietadiel, informovala dnes iránska štátna tlačová agentúra IRNA.

slovakia

left justify in out

Raketa Ghadír s doletom 100 kilometrov dokáže zničiť námorné ciele. Dolet ďalšej strely, okrídlenej rakety s názvom Násre Básir, agentúra IRNA neuviedla, iba bez ďalšieho vysvetlenia poznamenala, že táto zbraň dokáže "fungovať v tichosti".
      

Irán podľa oficiálnych správ z Teheránu predstavil aj dve nové bezpilotné lietadlá - Karrár-4, schopné lietať vo veľkých výškach, a Mohádžer-4, ktoré môže byť použité aj na mapovanie terénu pre civilné či vojenské účely.
      

Irán má vlastný obranný priemysel od roku 1992 a produkuje ľahké i ťažké zbrane, poznamenáva k tomu americká agentúra AP, ktorá spravodajstvo tlačovej kancelárie IRNA sprostredkovala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies