Irán postihlo zemetrasenie: Ohrozilo aj jadrovú elektráreň

NETKY.SK • 19 Apríl 2018, 11:39 • 2 min
Irán postihlo zemetrasenie: Ohrozilo aj jadrovú elektráreň

TEHERÁN - Zemetrasenie s magnitúdou 5,5 zasiahlo vo štvrtok ráno juh Iránu neďaleko jedinej jadrovej elektrárne v krajine.

slovakia

left justify in out

Otrasy zaznamenali aj v Bahrajne a ďalších oblastiach Perzského zálivu. Zatiaľ však nehlásili žiadne zranenia či škody.

 

Epicentrum zemetrasenia zaznamenala USGS približne 100 kilometrov východne od mesta Búšehr, kde sa nachádza jediná iránska jadrová elektráreň v prevádzke. Zemetrasenie vzniklo v hĺbke desať kilometrov.

 

USGS zaznamenala zemetrasenie s magnitúdou 5,5, zatiaľ čo iránska štátna televízia citujúc tamojšie úrady opísala otrasy s magnitúdou 5,9. Podľa televízie v dôsledku otrasov v budove elektrárne nehlásili žiadne škody. Elektráreň v Búšehri, ktorá už viaceré zemetrasenia v minulosti zažila, bola vybudovaná tak, aby otrasom odolala.

 

Otrasy cítili aj v Bahrajne, ostrovnom štáte v Perzskom zálive, kde evakuovali ľudí z vysokých budov.

 

Irán je pomerne často dejiskom otrasov rôznej intenzity. Samotnú provinciu Kermán zasiahlo v roku 2003 silné zemetrasenie s magnitúdou 6,6, ktoré zrovnalo so zemou historické mesto Bam a v oblasti usmrtilo 26-tisíc ľudí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona