Irán poprel spojitosť so zadržanou loďou prevážajúcou rakety

NETKY.SK • 6 Marec 2014, 17:11 • 2 min
Irán poprel spojitosť so zadržanou loďou prevážajúcou rakety

TEHERÁN - Irán poprel akúkoľvek spojitosť s nákladným plavidlom, ktoré v stredu v Červenom mori zadržali izraelské námorné sily.

slovakia

left justify in out

Loď podľa izraelských zdrojov prevážala desiatky moderných rakiet, ktoré chcel Irán dodať palestínskym militantom v pásme Gazy, oznámila dnes agentúra DPA.
      

Príslušníci izraelského vojenského námorníctva vstúpili na palubu nákladnej lode typu Klos-C plaviacej sa pod panamskou vlajkou v medzinárodných vodách neďaleko pobrežia Eritrey a Sudánu. Neskôr zverejnili videozáznam desiatok sýrskych rakiet M-302 ukrytých v debnách pod vrecami cementu s označením "vyrobené v Iráne".
      

"Každý seriózne zmýšľajúci človek pochopí, že ide o podvrh a nemá to nič spoločné s realitou," povedal novinárom iránsky minister zahraničných vecí Mohammad Džavád Zaríf. Frakcia militantnej organizácie Palestínsky islamský džihád (PIJ) v Gaze odmietla tvrdenie Izraela, že zásielka bola určená jej.
      

"Nie je to pravda," povedal líder PIJ v Gaze Chádir Habíb, podľa ktorého bola akcia zameraná na ospravedlnenie "sionistickej agresie v Gaze", ako aj izraelskej blokády tejto pobrežnej palestínskej enklávy.
      

Hovorca izraelského rezortu obrany uviedol, že plavidlo so 17-člennou medzinárodnou posádkou má v sprievode izraelských lodí doraziť do 1500 kilometrov vzdialeného prístavného mesta Ejlat v sobotu večer alebo v nedeľu ráno.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies