Irán ponúkol Sýrii svoje "skúsenosti a schopnosti"

NETKY.SK • 26 Júl 2012, 11:18 • 2 min
Irán ponúkol Sýrii svoje "skúsenosti a schopnosti"

Irán ponúkol Sýrii svoje "skúsenosti a schopnosti"

slovakia

left justify in out

img

Vysokopostavený iránsky činiteľ uviedol, že jeho krajina je pripravená podeliť sa s vládou prezidenta Bašára Asada v Sýrii, ktorú Teherán podporuje, so "skúsenosťami a schopnosťami".
      Oficiálna iránska tlačová agentúra IRNA priniesla správu o tom, že iránsky viceprezident pre medzinárodné záležitosti Alí Saídlu označil obe krajiny za silné a schopné ovplyvňovať regionálnu a globálnu stabilitu.
      "Teherán je pripravený poskytnúť svojmu priateľovi a bratskej krajine Sýrii svoje skúsenosti a schopnosti," povedal Saídlu po stredajšom stretnutí so sýrskym vicepremiérom Umarom Ibráhímom Ghalawandžím. Bližšie podrobnosti neposkytol.
      Ghalawandží podľa správy uviedol, že Sýria čelí vážnym problémom v dôsledku "krutých sankcií", ktoré na Damask uvalili USA, Európska únia a arabské krajiny v súvislosti s potláčaním protivládnych protestov a čoraz krvavejšieho povstania.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona