Irán pohrozil zničením amerických základní a útokom na Izrael, ak naň zaútočia

NETKY.SK • 4 Júl 2012, 20:30 • 2 min
Irán pohrozil zničením amerických základní a útokom na Izrael, ak naň zaútočia

Irán pohrozil zničením amerických základní a útokom na Izrael, ak naň zaútočia - Politika Irán môže zničiť americké vojenské základne vo svojej blízkosti a zasiahnuť Izrael do niekoľkých minút od útoku na islamskú republiku, oznámila dnes polooficiálna tl

slovakia

left justify in out

img

Irán môže zničiť americké vojenské základne vo svojej blízkosti a zasiahnuť Izrael do niekoľkých minút od útoku na islamskú republiku, oznámila dnes polooficiálna tlačová agentúra Fars.
      Citovala generála vplyvných Revolučných gárd Amíra Alího Hadžizádeho, ktorý povedal, že americké základne a Izrael - o ktorom sa zmienil ako o okupovanom území - sú v dosahu iránskych raketových striel a môžu byť zasiahnuté pri odvetnom útoku.  
      "Boli prijaté opatrenia, aby sme v prvých minútach útoku mohli zničiť všetky tieto základne," vyhlásil generál, ktorý šéfuje vzdušnej divízii Revolučných gárd.
      Irán a Západ sú v spore pre jadrové ambície Teheránu a Izrael ani USA nevylúčili vojenský útok na krajinu, ak sa diplomacii nepodarí zastaviť iránsky jadrový program, poznamenáva agentúra AP.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies