Irán označil americké sankcie za ekonomickú vojnu

NETKY.SK • 18 Február 2019, 13:16 • 2 min
Irán označil americké sankcie za ekonomickú vojnu

TEHERÁN - Počas dnešného dňa označil iránsky prezident Hasan Rúhání sankcie, ktoré na jeho krajinu uvalili Spojené štáty, za ekonomickú vojnu. Zdôraznil pritom, že takáto "ekonomická vojna je horšia" než vojna, v ktorej proti sebe bojujú armády. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Rúhání sa takto vyjadril pri príležitosti slávnostného dokončenia veľkej ropnej rafinérie s názvom Hviezda Perzského zálivu v iránskom prístavnom meste Bandar Abbás. Rafinériu, ktorá produkuje až 400.000 barelov ropy denne, začali stavať v roku 2006. Celková ropná produkcia Iránu predstavuje približne 2,1 milióna barelov denne.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

منتظریم....

Príspevok, ktorý zdieľa Hasan Ruhani (@hasanruhani_president),

 

Rúhání vyzdvihol otvorenie rafinérie, ku ktorému podľa jeho slov došlo napriek tomu, že USA uvalili na Irán tie "najtvrdšie sankcie". Americký prezident Donald Trump vlani v máji odstúpil od jadrovej dohody medzi Iránom a šiestimi svetovými mocnosťami z roku 2015 a opätovne uvalil na Teherán sankcie, postihujúce najmä rozsiahly ropný sektor tejto krajiny.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona