Irán odmietol rezolúciu OSN, odsudzujúcu porušovanie ľudských práv v krajine

NETKY.SK • 23 November 2011, 03:10 • 2 min
Irán odmietol rezolúciu OSN, odsudzujúcu porušovanie ľudských práv v krajine

Irán odmietol rezolúciu OSN, odsudzujúcu porušovanie ľudských práv v krajine

slovakia

left justify in out

img

Predseda iránskej rady pre ľudské práva Muhammad Džavád Laridžání odmietol v pondelok rezolúciu prijatú Valným zhromaždením OSN (VZ OSN), odsudzujúcu porušovanie ľudských práv v krajine. 
Valné zhromaždenie prijalo rezolúciu navrhovanú Kanadou v pomere hlasov 86-32, kým 59 krajín sa hlasovania zdržalo. Laridžání označil dokument za "hanebnú fabrikáciu nepodložených a úplne nezmyselných tvrdení".
Rezolúcia "vyjadruje hlboké znepokojenie nad prebiehajúcim a opakovaným porušovaním ľudských práv" v Iráne, citovala agentúra AP. Dokument sa odvoláva na mučenie, zlé, neľudské či ponižujúce zaobchádzanie, trestanie vrátane bičovania a amputácií končatín a časté využívanie trestu smrti. 
V nezáväznej rezolúcii sa spomínajú aj útoky na ochrancov ľudských práv, nerovnosť a násilie voči ženám i diskriminácia etnickým a náboženským menšinám.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies