Irán: Na univerzitách zakázali tesné džínsy a pírsing

NETKY.SK • 11 Január 2011, 08:55 • 2 min
Irán: Na univerzitách zakázali tesné džínsy a pírsing

Irán: Na univerzitách zakázali tesné džínsy a pírsing

slovakia

left justify in out

img

Iránske úrady sprísnili predpisy týkajúce sa obliekania na niektorých univerzitách. Nové nariadenia zakazujú študentkám nosiť tesné a krátke džínsy, dlhé nechty či tetovanie.
      Polooficiálna tlačová agentúra Fars zverejnila dnes zoznam univerzít, na ktoré sa zákazy budú vzťahovať. Nie je jasné, aké kritériá sa pri výbere škôl uplatnili.
      Študentky nebudú môcť nosiť oblečenie jasných farieb, priliehavé kabáty, piercing a zubné ozdoby. Dievčatá, ktoré si nezahalia hlavu zahalenú šatkou, majú zákaz nosiť klobúky a čiapky. Nové predpisy sa nevzťahujú na nosenie náušníc.
      Reštrikcie postihnú i študentov mužského pohlavia. Nebudú môcť nosiť obtiahnuté oblečenie, šperky a tričká s príliš krátkymi rukávmi. Zakázané bude aj farbenie vlasov a vytrhávanie obočia.
      Irán vedie dlhodobú vojnu voči západným kultúrnym vplyvom. Na základe islamského práva, platného od revolúcie z roku 1979, si musia ženy na verejnosti zakrývať vlasy a nosiť dlhé voľné oblečenie. Kampane proti nemorálnemu oblečeniu sa spravidla zintenzívňujú počas teplých letných mesiacov, v posledných rokoch k nim však dochádza i počas zimy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona