Irán musí na jadrových rozhovoroch urobiť ešte ťažké rozhodnutia

NETKY.SK • 16 Marec 2015, 18:54 • 2 min
Irán musí na jadrových rozhovoroch urobiť ešte ťažké rozhodnutia

LAUSANNE - Ak majú byť tohtotýždňové rokovania Iránu so šiestimi svetovými mocnosťami úspešné, musí Teherán urobiť viacero ťažkých, ale zásadných rozhodnutí, aby ubezpečil svet, že jeho jadrové ambície sú mierové. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na nemenovaného vysokopostaveného amerického predstaviteľa.

slovakia

left justify in out

"Iránu ešte stále zostáva urobiť niekoľko ťažkých, ale potrebných rozhodnutí, aby rozptýlil pretrvávajúce obavy v súvislosti so svojím jadrovým programom," uviedol americký predstaviteľ, ktorý si neželal byť menovaný, po dnešnom päťhodinovom stretnutí šéfa americkej diplomacie Johna Kerryho s jeho iránskym náprotivkom Džavádom Zarífom vo švajčiarskom meste Lausanne. 
     

Bez bližšieho vysvetlenia americký predstaviteľ  dodal, že na stretnutí s Kerrym iránski predstavitelia spomenuli aj "nevhodne načasovaný a neuvážený" list 47 republikánskych kongresmanov adresovaný iránskemu vedeniu, podľa ktorého môže americký Senát v budúcnosti zrušiť každú dohodu uzavretú medzi prezidentom Barackom Obamom a Teheránom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies