Irán je zodpovedný za neúspech misie MAAE

NETKY.SK • 23 Február 2012, 08:09 • 2 min
Irán je zodpovedný za neúspech misie MAAE

Irán je zodpovedný za neúspech misie MAAE - Politika Biely dom dnes kritizoval Irán za neúspech návštevy inšpektorov Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu (MAAE), čo podľa USA opäť ukázalo, že Teherán odmieta plniť svoje medzinárodné záväzky týkajúce

slovakia

left justify in out

img

Biely dom dnes kritizoval Irán za neúspech návštevy inšpektorov Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu (MAAE), čo podľa USA opäť ukázalo, že Teherán odmieta plniť svoje medzinárodné záväzky týkajúce sa jeho jadrového programu.
      Hovorca Bieleho domu Jay Carney tiež povedal, že USA naďalej skúmajú zámery Iránu po tom, čo minulý týždeň zaslal list šéfke zahraničnej politiky EÚ Catherine Ashtonovej, čím zvýšil nádej na obnovenie rokovaní so svetovými mocnosťami.
      "Tento konkrétny krok Iránu naznačuje, že nezmenil svoje správanie, pokiaľ ide o plnenie svojich medzinárodných záväzkov," povedal Carney novinárom. Ako dodal, USA ľutujú, že misia MAAE sa skončila neúspešne.
      MAAE predtým oznámila, že Irán neumožnil jadrovým inšpektorom navštíviť podozrivé kľúčové zariadenie a nesúhlasil ani s plánom agentúry, aby vyšetrila údajné iránske aktivity zamerané na výrobu jadrových zbraní. MAAE zároveň vyjadrila sklamanie nad nedostatočným pokrokom počas dvojdňových rozhovorov v Teheráne.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona