Irán investoval do ťažby plynu z ložiska Južný Pars už 69 miliárd USD

NETKY.SK • 27 Január 2018, 16:32 • 2 min
Irán investoval do ťažby plynu z ložiska Južný Pars už 69 miliárd USD

TEHERÁN - Ťažba zemného plynu z ložiska Južný Pars dosiahla 555 miliónov kubických metrov (m3) denne. Členov parlamentného výboru pre energetiku tento týždeň o tom informoval výkonný riaditeľ spoločnosti Pars Oil and Gas Company (POGS) Mohamed Meškinfam.

slovakia

left justify in out

Riaditeľ uviedol, že priamo do ťažby plynu sa už investovalo 69 miliárd USD (55,48 miliardy eur) a ďalšie tri miliardy USD išli na rozvoj infraštruktúry. Z vyťaženého plynu sa 70 % spotrebúva v Iráne.

 

Experti odhadujú, že ložisko plynu Južný Pars pod dnom Perzského zálivu, ktoré patrí Iránu a Kataru, obsahuje asi 8 % svetových zásob tejto suroviny. Pod morským dnom sa skrýva asi 18 biliónov barelov (barel = 159 litrov) ropného kondenzátu.

 

V prvej etape je sprístupňovanie iránskej časti ložiska rozdelené na 24 etáp. Väčšina z nich sa už zrealizovala. Dosiahnutie plnej kapacity ťažby zemného plynu z ložiska zostáva prioritou teheránskeho ministerstva ropného priemyslu.

 

(1 EUR = 1,2436 USD)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies