Irán dodal Kurdom bojujúcim s Islamským štátom zbrane a strelivo

NETKY.SK • 26 August 2014, 13:29 • 2 min
Irán dodal Kurdom bojujúcim s Islamským štátom zbrane a strelivo

ARBÍL - Irán dodal kurdským silám v Iraku zbrane a strelivo, uviedol dnes pri príležitosti návštevy iránskeho ministra zahraničných vecí Džaváda Zarífa v Kurdistane jeho prezident Masúd Barzání. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Požiadali sme o zbrane a Irán bol prvou krajinou, ktorá nám ich dodala," uviedol Barzání na spoločnej tlačovej konferencii s iránskym ministrom zahraničných vecí, ktorá sa konala v metropole Kurdistanu Arbíl.
     

Iracký autonómny región Kurdistan je v poslednom čase čoraz väčšmi ohrozený postupujúcimi vojskami sunnitskej militantnej organizácie Islamský štát (IS). Kurdské bezpečnostné zložky sú v stave najvyššej pohotovosti po tom, ako IS - predtým Islamský štát v Iraku a Levante (ISIL) - po bleskovej ofenzíve zaznamenal v júni na severe Iraku veľké územné zisky.
     

Prezident Kurdistanu Masúd Barzání pred časom vyzval medzinárodné spoločenstvo, aby neodkladne zablokovalo finančné zdroje Islamského štátu a dodávkami zbraní a iného materiálu pomohlo Kurdom v boji s touto extrémistickou organizáciou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona