Irán chce od USA dôkazy o komplote voči saudskoarabskému veľvyslancovi

NETKY.SK • 17 Október 2011, 23:45 • 2 min
Irán chce od USA dôkazy o komplote voči saudskoarabskému veľvyslancovi

Irán chce od USA dôkazy o komplote voči saudskoarabskému veľvyslancovi

slovakia

left justify in out

img

Irán vyzval Spojené štáty, aby mu predložili dôkazy o údajnej účasti Teheránu na komplote voči veľvyslancovi Saudskej Arábie vo Washingtone. 
Uviedol to dnes iránsky minister zahraničných vecí Alí Akbar Sálehí, ktorý súčasne odmietol americké obvinenia ako nepodložené. Súčasne obvinil USA z využívania propagandy v štýle nacistov. 
"Sme pripravení trpezlivo zvážiť akúkoľvek záležitosť, aj keď je falošne vykonštruovaná. Požiadali sme Spojené štáty, aby nám poskytli relevantné informácie," vyhlásil Sálehí, ktorého citovala tlačová agentúra IRNA. 
Podľa jeho slov Washington využíva rovnaké metódy propagandy ako nacisti, kalkulujúci s tým, že ľudia uveria mnohokrát a nahlas opakovanej lži. 
Sálehí varoval Saudskú Arábiu, aby sa nezapájala do amerických plánov zameraných na eskaláciu politického napätia v regióne. Irán si dnes po druhý raz v priebehu týždňa predvolal charge d'affaires Švajčiarska, ktoré zastupuje v Teheráne záujmy USA. 
Spojené štáty v utorok oznámili, že odhalili prípravu atentátu na veľvyslanca Rijádu vo Washingtone, ktorý podľa amerických predstaviteľov plánovali dvaja muži spojení s iránskymi bezpečnostnými silami. Islamská republika to rozhodne popiera.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona