Irán: Budeme čeliť novým sankciám zo strany EÚ

NETKY.SK • 2 Júl 2012, 07:10 • 2 min
Irán: Budeme čeliť novým sankciám zo strany EÚ

Irán Budeme čeliť novým sankciám zo strany EÚ - Politika Irán nezostane pasívny pred uvalením nového embarga zo strany EÚ na ropný sektor krajiny, povedal dnes guvernér iránskej centrálnej banky Mahmúd Bahmání. Ako dodal, Teherán disponuje dostatočným mno

slovakia

left justify in out

img

Irán nezostane pasívny pred uvalením nového embarga zo strany EÚ na ropný sektor krajiny, povedal dnes guvernér iránskej centrálnej banky Mahmúd Bahmání.
      Ako dodal, Teherán disponuje dostatočným množstvom finančných zdrojov na to, aby uspokojil svoje dovozné potreby, citovala agentúra AP.
      Bahmání podľa iránskej polooficiálnej agentúry Mehr tiež povedal, že Irán bude "čeliť" nepriateľskej politike. Jeho vyjadrenia sú prvou reakciou vysokopostaveného predstaviteľa Teheránu v deň, keď v stupuje do platnosti embargo zo strany EÚ na dovoz iránskej ropy.
      Opatrenia únie sú zamerané na vyvíjanie nátlaku na Irán v dôsledku obáv, že sa Teherán snaží vyrobiť jadrové zbrane. Irán tieto obvinenia odmieta a tvrdí, že je jeho jadrový program zameraný výlučne na mierové účely.
      Irán je druhým najväčším producentom ropy v rámci Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) a až 80 zahraničných príjmov získava prostredníctvom jej exportu. Sankcie zo strany USA a EÚ už vo veľkej miere zasiahli iránsku ekonomiku, píše AP.          

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona