Irán bude prvýkrát od revolúcie zastupovať v zahraničí žena

NETKY.SK • 29 Október 2015, 10:27 • 2 min
Irán bude prvýkrát od revolúcie zastupovať v zahraničí žena

TEHERÁN - Iránska vláda dnes prvýkrát od islamskej revolúcie z roku 1979 vymenovala ženu do funkcie veľvyslankyne, informuje agentúra DPA s odvolaním sa na údaje iránskej tlačovej agentúry ISNA.

slovakia

left justify in out

Minister zahraničných vecí Mohammad Džavád Zaríf podľa ISNA prelomil 36 rokov trvajúce tabu vo svojej krajine, keď určil do čela iránskej zastupiteľskej misie v Malajzii diplomatku Marzíu Afchamovú.

 

V súčasnosti 53-ročná Afchamová pôsobila od augusta 2013 ako hovorkyňa Zarífovho rezortu, čo bolo v prípade Iránu taktiež prvenstvom.

 

Afchamová predtým pracovala pre iránske ministerstvo zahraničných vecí 33 rokov a terajší prezident Hasan Rúhání sa o nej vyjadril, že skúsenosti jej umožňujú chápať dnešný svet. Novovymenovaná veľvyslankyňa v Malajzii navyše plynule hovorí po francúzsky a po anglicky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona