Irán: Ak sa nepriatelia nebudú náležite správať, dopadnú na nich naše rakety

NETKY.SK • 4 Február 2017, 14:04 • 2 min
Irán: Ak sa nepriatelia nebudú náležite správať, dopadnú na nich naše rakety

TEHERÁN - Veliteľ vzdušných síl iránskych Revolučných gárd Amír Alí Hadžizáde sa nechal počuť, že iránske rakety dopadnú na nepriateľov Iránu, ak sa títo nebudú náležite správať.

slovakia

left justify in out

Najnovší výrok brigádneho generála si dnes všimla agentúra AP.

 

"Ak sa nebude nepriateľ správať, ako treba, dopadnú naňho naše rakety," povedal Hadžizáde v rámci vojenského cvičenia Revolučných gárd, zameraného na testovanie raketových a radarových systémov.

 

Cvičenie sa koná len jeden deň po tom, ako administratíva amerického prezidenta Donalda Trumpa uvalila na Irán sankcie za jeho skúšku balistickej rakety stredného doletu z minulej nedele.

 

Sankcie sa dotýkajú viac než dvoch desiatok iránskych občanov a spoločností.

 

O skutočnosti, že Irán vykonal túto skúšku, informoval v pondelok, deň po jej vykonaní, hovorca Bieleho domu Sean Spicer. Iránske ministerstvo obrany jeho slová v stredu potvrdilo.

 

Teherán však tvrdí, že týmto testom neporušil ani jadrovú dohodu uzavretú so svetovými veľmocami v roku 2015, ani rezolúciu Bezpečnostnej rady OSN, ktorá túto prelomovú dohodu schvaľuje.

 

Väčšina medzinárodných sankcií voči Iránu bola zrušená vlani.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona