Irán a Nigéria sa ponúkajú, kto je väčší chudák

NETKY.SK • 16 Jún 2014, 12:48 • 2 min
Irán a Nigéria sa ponúkajú, kto je väčší chudák

CURITIBA - Sankcie uvalené na Irán medzinárodným spoločenstvom za jadrový program pocítila aj futbalová reprezentácia tejto krajiny.

slovakia

left justify in out

Podľa trénera Carlosa Queiroza posúvajú jeho zverencov do role outsiderov F-skupiny a aj celého šampionátu v Brazílii. Portugalský kouč to povedal pred prvým zápasom jeho zverencov na XX. majstrovstvách sveta v pondelok proti Nigérii.

 

"Ekonomická a politická situácia vystavila iránsky tím do nevýhody v porovnaní s ostatnými účastníkmi turnaja," tvrdí Queiroz. Nedostatok financií sa vraj prejavil aj tým, že hráči nemajú na šampionáte dostatok dresov na tradičnú výmenu so súpermi po zápasoch. 

 

Queiroz si však možno iba osvojil taktiku svojho krajana Josého Mourinha, ktorý pred významnými zápasmi s obľubou prenecháva súperom pozíciu favorita. Z iránskych hráčov tiež akoby vyprchal tradičný optimizmus. "Nemám žiadne obavy, tlak necítim. Treba si zachovať pokoj a užiť si zápas," povedal kapitán tímu Javad Nekounam. 

 

Tréner Nigérie Stephen Keshi však na Queirozovu psychologickú hru nemieni naletieť. "My ich tiež označíme za favoritov," povedal. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies