Irak vyjadril veľkú úľavu pre vyradenie z Trumpovho cestovného zákazu

NETKY.SK • 6 Marec 2017, 16:06 • 2 min
Irak vyjadril veľkú úľavu pre vyradenie z Trumpovho cestovného zákazu

BAGDAD - Iracké ministerstvo zahraničných vecí dnes vyjadrilo úľavu pri správach, že americký prezident Donald Trump vylúčil krajinu zo svojho prepracovaného cestovného zákazu.

slovakia

left justify in out

"Ministerstvo zahraničných vecí vyjadruje hlbokú úľavu," uviedol hovorca rezortu Ahmad Džamál vo vyhlásení. Toto Trumpovo očakávané opatrenie je v irackom vyhlásení charakterizované ako "dôležitý krok správnym smerom, ktorý pomôže upevniť strategické spojenectvo medzi Bagdadom a Washingtonom v mnohých oblastiach, aj tej najdôležitejšej - vo vojne proti terorizmu".

 

Trumpova administratíva dnes podľa očakávania oznámi nový dekrét týkajúci sa prisťahovalectva, ktorého cieľom je obmedziť počet migrantov prichádzajúcich do Spojených štátov. Nový prezidentský výnos bude upravenou verziou dekrétu, ktorý Trump podpísal koncom januára. Informovali o tom médiá ako denník Washington Post, spravodajský server Politico i tlačová agentúra AP.

 

Predchádzajúce výkonné nariadenie na 90 dní zakazovalo občanom zo siedmich prevažne moslimských krajín vstúpiť na územie USA - týkalo sa Iránu, Iraku, Jemenu, Líbye, Somálska, Sudánu a Sýrie. Dekrét takisto pozastavoval na 120 dní utečenecký program a na neurčitý čas zastavil i vstup utečencov zo Sýrie do USA.

 

Trumpov dekrét vyvolal vlnu protestov po celom svete a súd ho neskôr zablokoval.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies