Irak trápia extrémne horúčavy, na juhu krajiny namerali 53 stupňov

NETKY.SK • 20 Júl 2016, 18:57 • 2 min
Irak trápia extrémne horúčavy, na juhu krajiny namerali 53 stupňov

BAGDAD - Iračania zažívajú dnes najhorúcejší deň vo svojej krajine od začiatku roka. Teplota vzduchu v Bagdade dosiahla 51 stupňov Celzia, zatiaľ čo v južných oblastiach vystúpila až na 53 stupňov.

slovakia

left justify in out

Podľa vyjadrenia šéfa vládnej meteorologickej služby Hasana Abdalkaríma, ktoré priniesla agentúra AP, ide o výrazne nadpriemerné hodnoty, aj keď sú letné horúčavy v Iraku inak bežné. V súvislosti s počasím majú štátni zamestnanci dnes a vo štvrtok mimoriadne voľno.

 

Horúci má byť aj víkend, ktorý je v Iraku - rovnako ako vo väčšine arabských krajín - v piatok a sobotu. Očakáva sa, že mimoriadne vysoké teploty ustúpia až v nedeľu. Abdalkarím v rozhovore pre AP doplnil, že podobná vlna horúčav je v Iraku predpovedaná taktiež na august. Dlhodobé zvyšovanie teplôt pripísal rozširovaniu púští v priebehu posledných piatich rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies