Irak po dráme s Iránom do semifinále Ázijského pohára

NETKY.SK • 23 Január 2015, 12:29 • 2 min
Irak po dráme s Iránom do semifinále Ázijského pohára

CANBERRA - Po Kórejskej republike a domácej Austrálii sa futbalisti Iraku stali tretími semifinalistami na Ázijskom pohári 2015.

slovakia

left justify in out

V piatkovom mimoriadne dramatickom štvrťfinále zdolali zverenci trénera Radhiho Shenaishila Swadiho na štadióne v Canberre tím Iránu až lepším zvládnutím jedenástkového rozstrelu v pomere 7:6. V ôsmej sérii z "bieleho bodu" sa o definitívu účasti medzi elitnou štvoricou na tomto tradičnom podujatí postaral obranca Salam Shakir Ali Dad. V riadnom hracom čase po 90 minútach sa stretnutie Irán - Irak skončilo 1:1, po následnom predĺžení 2x15 minút bol tiež nerozhodný stav, ale už 3:3: v predposlednej 119. min strelil vyrovnávajúci presný zásah Iránu striedajúci Reza Ghoochannejhad. V "lotérii" mali napokon viac šťastia hráči Iraku, ktorí sa v pondelok 26. januára stretnú v Sydney s Kórejskou republikou (vo štvrťfinále zdolala vo štvrtok Uzbekistan 2:0 po predĺžení, pozn.). Zaujímavé je, že Irán vyhral základnú skupinu na Ázijskom pohári 2015 bez inkasovaného gólu a zverenci známeho portugalského kouča Carlosa Queiroza inkasovali až vo štvrtom dueli - a hneď tri razy. Proti Iraku však museli hrať od 43. min bez vylúčeného Mehrdada Pooladiho len s desiatimi hráčmi.

Posledný štvrtý semifinalista vzíde z druhého piatkového súboja, v ktorom Japonsko nastúpilo od 10.30 h SEČ v Sydney proti Spojeným arabským emirátom. 

Výsledok - Ázijský pohár 2015 vo futbale - piatok: 

Štvrťfinále: 
CANBERRA 
Irán - Irak 3:3 po predĺžení (1:1, 1:0), v jedenástkovom rozstrele 6:7 - do semifinále postúpil Irak 
Góly: 24. Azmoun, 103. Pouraliganji, 119. R. Ghoochannejhad - 56. Ahmed Yasin, 93. Mahmoud, 116. Dhurgham Ismail Dawood (z pok. kopu), ČK: 43. Mehrdad Pooladi (Irán) po 2. ŽK 
 

 

 

Zostávajúci piatkový program: 
Štvrťfinále: Japonsko - Spojené arabské emiráty (Sydney, 10.30 h SEČ) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies