Irak možno požiada Rusko o letecké útoky na Islamský štát

NETKY.SK • 7 Október 2015, 14:15 • 2 min
Irak možno požiada Rusko o letecké útoky na Islamský štát

BAGDAD - Iracká vláda možno čoskoro požiada Rusko o spustenie leteckých útokov na ciele teroristickej organizácie Islamský štát (IS) na území Iraku. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na dnešné vyhlásenie branno-bezpečnostného výboru irackého ministerstva vnútra.

slovakia

left justify in out

"Čoskoro možno budeme nútení požiadať Rusko o spustenie vzdušných útokov. Myslím, že v priebehu nadchádzajúcich dňoch alebo týždňov bude Irak nútený požiadať Rusko o vzdušné útoky, čo závisí od ich úspešnosti v Sýrii," uviedol predseda branno-bezpečnostného výboru Hákim Zámilí.

 

Iracký premiér Hajdar Abádí už pred necelým týždňom v rozhovore pre spravodajskú televíziu France 24 povedal, že by útoky ruských vzdušných síl proti Islamskému štátu v Iraku privítal a že spravodajské informácie o tejto militantnej skupine dostáva zo Sýrie a z Ruska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona