Irak: Do krajiny vstúpili iránske ozbrojené sily, zabili 30 militantov

NETKY.SK • 27 September 2010, 07:18 • 2 min
Irak: Do krajiny vstúpili iránske ozbrojené sily, zabili 30 militantov

Irak Do krajiny vstúpili iránske ozbrojené sily, zabili 30 militantov - Politika Iránske ozbrojené sily prekročili hranicu so susedným Irakom a na jeho území zabili 30 militantov. Podľa Teheránu patrili k skupine, ktorá bola zapletená do minulotýždňového

slovakia

left justify in out

img

Iránske ozbrojené sily prekročili hranicu so susedným Irakom a na jeho území zabili 30 militantov. Podľa Teheránu patrili k skupine, ktorá bola zapletená do minulotýždňového bombového útoku počas vojenskej prehliadky, informovala štátna televízna spoločnosť. Generál Abdulrasúl Mahmúdabádí z elitných revolučných gárd pre televíziu, ktorej meno tlačová agentúra AFP neuviedla, ešte v nedeľu uviedol, že počas sobotňajšieho ozbrojeného stretu "za hranicou" prišli o život "teroristi" a že jeho sily stále prenasledujú dvoch mužov, ktorým sa podarilo ujsť.

Aj keď Irán v minulosti vyhlásil, že zasiahne proti ozbrojeným skupinám na irackej pôde, takýto útok je veľmi zriedkavým javom. Iracké úrady už v minulosti vyjadrili svoju nespokojnosť s tým, keď iránske delostrelectvo ostreľovalo jeho severný horský región, kam utiekli stúpenci kurdských ozbrojených opozičných organizácií.

Pri výbuchu počas vojenskej prehliadky v severozápadnom kurdskom meste Mahabad prišlo v stredu o život 12 žien a detí. Irán s tohto činu obvinil kurdských separatistov, ktorí v tejto oblasti bojujú proti iránskej vláde už celé roky. Zatiaľ sa však k útoku nikto neprihlásil a väčšina kurdských organizácií ho odsúdila.

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies