Irak a Čína oslavujú ďalšie jubileum

NETKY.SK • 17 December 2018, 15:50 • 2 min
Irak a Čína oslavujú ďalšie jubileum

BAGDAD - Irak a Čína vo štvrtok usporiadali oslavy pri príležitosti 60. výročia vzniku diplomatických vzťahov medzi oboma krajinami. Na slávnostnom ceremoniáli privítal veľvyslanec Číny Chen Weiqing Hodvábnu cestu pre spojenie východnej a západnej strany Ázie.

slovakia

left justify in out

Cesta sa postarala o zmenšenie vzdialenosti medzi čínskym a irackým obyvateľstvom. Navyše posilnila ich spoluprácu, keďže v minulosti vytvorila priateľské výmeny medzi oboma kolískami civilizácie. Aj vďaka nej sa v súčasnej dobe buduje spoločný rozvoj oboch krajín.

 

Hodvábnu cestu opísal čínsky veľvysanec Chen Weiqing ako "vzorový príklad pre ekonomickú globalizáciu, ktorá prispela k vytvoreniu pevných väzieb medzi Čínou a arabským svetom už pred viac ako 2000 rokmi."

 

img

 

Čína využije tento míľník ako príležitosť na oslavy 60. výročia diplomatických vzťahov. Bude sa aj naďalej snažiť o podporu bilaterálnej spolupráce a hlbšieho prepojenia oboch krajín. S cieľom pokračovať v dedičstve a rozvoji ducha hodvábnej cesty spustil čínsky prezident Xi Jinping v roku 2013 iniciatívu spoločne vybudovať hospodárske prepojenie Hodvábna cesta. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Learning how to breathe (at 4655 meters altitude)

Príspevok, ktorý zdieľa Tristan (@tristanbogaard),

Hodvábna cesta, Irak

 

Irak je štvrtým najväčším vývozcom ropy a tretím najväčším obchodným partnerom Číny v arabskom svete. Chen tiež vyzdvihol Irak za jeho pozoruhodné víťazstvá vo vojne proti terorizmu a neustále napredovanie v oblasti bezpečnostnej situácie v krajine. Takéto víťazstvá viedli krajinu do novej fázy budovania a rekonštrukcie, čím poskytli príležitosti na ďalšie rozvíjanie vzťahov medzi Čínou a Irakom.

Čina má vo svete významné postavenie, keďže jej obyvatelia sa po hodvábnej ceste premiestňujú už viac ako 2000 rokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona