I.RADIČOVÁ: Mikloš nebol zvyknutý na kritiku odbornej stránky zákonov

NETKY.SK • 19 Október 2011, 21:34 • 2 min
I.RADIČOVÁ: Mikloš nebol zvyknutý na kritiku odbornej stránky zákonov

I.RADIČOVÁ: Mikloš nebol zvyknutý na kritiku odbornej stránky zákonov

slovakia

left justify in out

img

Minister financií Ivan Mikloš (SDKÚ-DS) nebol zvyknutý na kritiku odbornej stránky predkladaných zákonov zo strany predsedu vlády a s premiérkou Ivetou Radičovou (SDKÚ-DS) preto často viedol "vášnivé diskusie". V rozhovore pre internetový portál aktualne.sk to dnes povedala Radičová.
"Nóvum, ktoré som vniesla do premiérskeho kresla, bolo určite v tom, že som sa viac venovala odbornej stránke zákonov. Pán minister financií nebol zvyknutý na takýto spôsob správania sa premiéra. Mali sme mnohé vášnivé diskusie a nie vždy sme sa zhodli na riešení," uviedla premiérka v odpovedi na otázku, ako riešila problémy v komunikácii v prípadoch, ako bola kauza daňového riaditeľstva.
Rozhodne však odmietla, že by dvojica Mikuláš Dzurinda a Ivan Mikloš tlačila na jej odchod z funkcie. "Nový precedens oddelenej funkcie premiéra a predsedu strany sa treba učiť zvládnuť. A takéto špekulácie počúvam šesť rokov. Keby to bolo pravdou, tak nevyhrám primárky, nie som volebný líder. V každej strane máte normálne pnutia, ale neprejavovalo sa to na chode exekutívy alebo v Národnej rade. Premiér má odporcov a prívržencov. Prečo by ich nemal mať aj vo vlastnej strane?," opýtala sa Radičová. 
"Poslanecký klub SDKÚ-DS vystupoval v tú ťažkú noc, keď Smer-SD navrhol moje odvolanie, pozitívne na moju obranu. Ani koaliční partneri vtedy nespochybnili túto vládu. Len v súdržnosti môže nejaká politická sila uspieť, to je neodškriepiteľný fakt a ten si uvedomuje aj vedenie SDKÚ-DS," uzavrela Radičová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona