Irackým milíciám sa podarilo poraziť Islamský štát a dobyť pohraničné mesto Baadž

NETKY.SK • 5 Jún 2017, 09:16 • 2 min
Irackým milíciám sa podarilo poraziť Islamský štát a dobyť pohraničné mesto Baadž

BAGDAD - Mocné iracké šiitské polovojenské sily dobyli v rámci pokračujúcej ofenzívy proti Islamskému štátu (IS) v severnom Iraku veľké sýrske pohraničné mesto Baadž.

slovakia

left justify in out

Oznámila to dnes iracká armáda. Uviedla, že provládne milície podporované irackým letectvom "plne oslobodili" mesto Baadž, ktoré leží severozápadne od Mósulu a bolo poslednou kľúčovou mestskou baštou IS v Iraku, informovala tlačová agentúra DPA.

 

Šiitske sily začali minulý mesiac obsadzovať oblasti pri hraniciach so Sýriou, aby prerušili IS tamojšie zásobovacie trasy. Odvtedy dosiahli významné územné zisky a zriadili si na týchto územiach tábory, aby zabránili bojovníkom IS v cezhraničných presunoch.

 

Iracké vládne sily sa už celé mesiace pokúšajú dobyť od Islamského štátu Mósul. IS sa zmocnil druhého najväčšieho irackého mesta v polovici roku 2014. V súčasnosti má podľa irackej armády pod kontrolou už iba tri mestské časti v západnom Mósule, vrátane Starého mesta s jeho úzkymi uličkami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona