Iracký predstaviteľ informoval sýrskeho prezidenta o boji proti islamistom

NETKY.SK • 16 September 2014, 19:41 • 2 min
Iracký predstaviteľ informoval sýrskeho prezidenta o boji proti islamistom

BEJRÚT - Iracký poradca pre národnú bezpečnosť Fálih Fajád oboznámil dnes sýrskeho prezidenta Bašára Asada so situáciou v boji proti organizácii Islamský štát (IS) v Iraku, napísala agentúra Reuters s odvolaním sa na sýrske médiá.

slovakia

left justify in out

Išlo o prvé stretnutie irackého predstaviteľa so sýrskym prezidentom od začiatku amerických vzdušných útokov proti militantom v Iraku.
     

Fajád "uviedol sýrskeho prezidenta do obrazu o najnovšom vývoji situácie v Iraku, ako aj o úsilí, ktoré iracká vláda a ľud vyvíjajú v boji s teroristami," napísala sýrska štátna agentúra SANA.
     

Podľa agentúry stretnutie oboch predstaviteľov podčiarklo "význam posilňovania spolupráce a koordinácie medzi oboma bratskými krajinami v oblasti boja proti terorizmu, ktorý zasiahol Sýriu a Irak a ktorý predstavuje hrozbu pre región a celý svet", uviedla SANA. 
     

Spojené štáty a ďalšie západné krajiny odmietli spolupracovať v boji proti IS, ktorý od júna  zaznamenal veľké územné zisky v Iraku a Sýrii, s Asadovou vládou. Podľa západných predstaviteľov je sýrsky prezident súčasťou celého problému a mal by odstúpiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona