Iracký parlament schválil čiastočnú reorganizáciu vlády

NETKY.SK • 15 August 2016, 15:32 • 2 min
Iracký parlament schválil čiastočnú reorganizáciu vlády

BAGDAD - Iracký parlament schválil dnes čiastočnú reorganizáciu vlády v rámci reforiem navrhnutých premiérom Hajdarom Abádím, ktorým stáli v ceste etablované politické zoskupenia. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Predseda irackého parlamentu Imád Chafádží oznámil, že poslanci dnes schválili nominantov na päť ministrov - ropy, vodných zdrojov, vyššieho vzdelávania, dopravy a bývania a výstavby. Noví ministri podľa jeho slov už aj zložili sľub. Šiesteho nominovaného, ktorý mal prevziať ministerstvo obchodu, však poslanci zamietli, povedal Chafádží.

 

Premiér Abádí navrhol krátko po svojom nástupe do funkcie v roku 2014 reformy na boj s korupciou a na zníženie výdavkov vlády a počtu ministerstiev. Chcel tiež vymeniť politických nominantov za nezávislých technokratov, aby zlepšili verejné služby, ktoré sa po Američanmi vedenej invázii do Iraku v roku 2003 markantne zhoršili. Už skôr v tomto roku prisľúbil urobiť zmeny vo vláde, ale poslanci jeho snahy opakovane blokovali.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies