Irackí vojaci zabili dvoch samovražedných útočníkov

NETKY.SK • 11 Február 2017, 13:29 • 2 min
Irackí vojaci zabili dvoch samovražedných útočníkov

MÓSUL - Iracké bezpečnostné zložky zlikvidovali dvoch podozrivých bombových útočníkov z džihádistickej organizácie Islamský štát (IS) vo vládou kontrolovanom východnom sektore Mósulu. Vojaci taktiež v rámci ďalšej razie na podozrivých militantov zhabali sklad zbraní.

slovakia

left justify in out

Zmienenú oblasť nedávno znovuzískali vládne jednotky od extrémistických milícií. Stalo sa tak počas niekoľko mesiacov trvajúcej ofenzívy s cieľom vytlačiť militantov z Mósulu, tretieho najväčšieho mesta v Iraku.

 

"Vojaci z protiteroristickej zložky zabili počas razie v Intisare (vo východnom Mósule) dvoch samovražedných bombových útočníkov skôr, než stihli zasiahnuť irackých vojakov," uviedol pre DPA člen protiteroristickej jednotky.

 

Iracké sily ďalej v inej časti východného Mósulu zhabali veľký sklad zbraní. Nachádzala sa tam tiež odpaľovacia rampa na rakety obsahujúce jedovaté plyny či rôzne výbušniny.

 

Extrémistická skupina IS obsadila severoiracký Mósul počas niekoľkých dní v lete 2014, keď dobyla rozsiahle časti severného a stredného Iraku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona