Irackí útočníci zabili najmenej desiatich príslušníkov bezpečnostných síl

NETKY.SK • 21 September 2013, 11:46 • 2 min
Irackí útočníci zabili najmenej desiatich príslušníkov bezpečnostných síl

TIKRÍT/BAGDAD - Štyria samovražední útočníci vtrhli dnes na policajné veliteľstvo v irackom meste Baidží, kde pri hodinovej prestrelke zabili šiestich príslušníkov špeciálnej jednotky. S odvolaním sa na bezpečnostné zdroje o tom informovala tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Útočníci zastrelili dvoch strážcov pred areálom v meste ležiacom 180 kilometrov severne od Bagdadu. Jedného z atentátnikov pri následnej prestrelke zabili a traja ďalší sa vyhodili do vzduchu, keď na miesto dorazili armádne posily. Nie je jasné, kto za útokom zo skorého rána stál, iracká armáda a polícia sú však hlavným terčom sunnitských islamistických militantov, ktorí v poslednom čase opätovne zintenzívnili svoje aktivity v boji proti šiitmi vedenej irackej vláde. Pri násilnostiach v krajine od apríla do augusta podľa OSN zahynulo vyše 4000 ľudí. Iracká a sýrska odnož al-Káidy sa tento rok spojili do skupiny Islamský štát v Iraku a Levante, ktorá sa prihlásila k zodpovednosti za útoky na oboch stranách hranice.

Ďalšie štyri obete v radoch bezpečnostných síl hlásili úrady zo severoirackého mesta Mosul. Ozbrojenci zastrelili nadránom dvoch väzenských dozorcov v ich domoch v neďalekej dedine, pričom dvaja vojaci zahynuli a štyria ďalší utrpeli zranenia pri výbuchu bomby umiestnenej pri ceste, informovala tlačová agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies