Irackí militanti popravili 14 šiitských vodičov cisternových kamiónov

NETKY.SK • 25 Júl 2013, 08:04 • 2 min
Irackí militanti popravili 14 šiitských vodičov cisternových kamiónov

TIKRÍT - Militanti zastrelili v stredu večer 14 šiitských vodičov cisternových kamiónov po tom, čo im prezreli doklady totožnosti pri provizórnej cestnej zátarase na hlavnej trase, vedúcej z irackého hlavného mesta Bagdad na sever. Informovala o tom iracká polícia, na ktorú sa odvolávala tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

K vraždám došlo neďaleko mesta Sulajmán Bígh, 160 kilometrov severne od Bagdadu. Predchádzali im zrážky v meste medzi militantmi a políciou a armádou.

Sunnitskí militanti v posledných mesiacoch znovu zaznamenávajú úspechy vo svojom boji a povstaní proti irackej vláde vedenej šiitmi. Silu im dodáva občianska vojna v susednej Sýrii, ktorá napätie medzi náboženskými odnožami rozdúchava aj v Iraku a širšom okolí. "Všetky obete boli šiitskí vodiči cisternových kamiónov, ktorí smerovali z Bagdadu do Kirkúku," uviedol starosta mesta Sulajmán Bígh do telefónu agentúre Reuters. "Militanti im zatarasili cestu neďaleko mesta, skontrolovali im doklady totožnosti a popravili ich streľbou do hlavy a hrude," dodal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies