Irackí Kurdi poslali do mesta Kobané zbrane, ale uviazli na severovýchode Sýrie

NETKY.SK • 14 Október 2014, 14:13 • 2 min
Irackí Kurdi poslali do mesta Kobané zbrane, ale uviazli na severovýchode Sýrie

DAMASK - Sýrski Kurdi dostali "symbolickú" vojenskú pomoc od regionálnej vlády v irackom Kurdistane, ktorá je určená ťažko skúšanému mestu Kobané, ale uviazla inde na severovýchode Sýrie, pretože Turecko neotvorilo pomocný tranzitný koridor.

slovakia

left justify in out

Vysokopostavený predstaviteľ sýrskych Kurdov to uviedol cez Skype pre tlačovú agentúru Reuters.
     

Pomoc smerujúca ku Kurdom, ktorí v meste Kobané - známom aj pod názvom Ajn al-Arab - bojujú proti militantom z extrémistickej organizácie Islamský štát (IS), zahŕňa muníciu pre ľahké zbrane a mínometné strely.
     

"Je to symbolická zásielka, ktorá zostala uviaznutá v kantóne Džizíré," povedal hovorca Sýrskej kurdskej vojenskej rady, pričom použil kurdský názov pre severovýchodnú Sýriu.
     

Mesto Kobané hraničí na severe v Tureckom, pričom z východu, juhu a západu je obliehané bojovníkmi z Islamského štátu.
     

"Symbolická" pomoc od regionálnej vlády v irackom Kurdistane nedorazila do Kobané, pretože Turecko neotvorilo tranzitný koridor, o ktorý žiadali sýrski Kurdi. Koridor by im umožnil dopraviť do mesta posily, vysvetlil hovorca.
     

Sýrski Kurdi bojujúci proti lepšie vyzbrojeným militantom z IS v Kobané oznámili, že nedostali nijaké dodávky. "Nedostali sme jediný náboj," uviedol dnes agentúre Reuters aj šéf obrannej rady mesta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies