Iracké vládne sily obnovili ofenzívu v Mósule

NETKY.SK • 29 December 2016, 09:02 • 2 min
Iracké vládne sily obnovili ofenzívu v Mósule

BAGDAD - Iracké vládne sily zintenzívnili dnes bojové operácie v severoirackom meste Mósul, ktoré je od roku 2014 v rukách militantov z extrémistickej organizácie Islamský štát (IS).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Útok irackých špeciálnych jednotiek, armády a policajných oddielov s podporou letectva sa začal dnes nadránom v piatich štvrtiach Mósulu a podľa agentúry AP sa stretol s húževnatým odporom islamistov. V uliciach sa rozliehala guľometná paľba a mestom otriasali výbuchy.

Postup irackých vládnych jednotiek v rámci operácie, ktorej cieľom je znovudobytie poslednej mestskej bašty IS v Iraku, spomaľovali v ostatných dvoch týždňoch nielen bojové akcie islamistov, ale aj nepriaznivé počasie.

Bitka o znovudobytie Mósulu sa začala 17. októbra. Na pozície islamistov v okolí mesta útočia príslušníci irackej armády, kurdských polovojenských jednotiek péšmarga, sunnitských kmeňových jednotiek a Bagdadom schválených šiitských milícií. Zo vzduchu ich podporuje medzinárodná koalícia vedená Spojenými štátmi.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies