Iracké sily vstúpili do mesta Hít obsadeného Islamským štátom

NETKY.SK • 4 Apríl 2016, 21:22 • 2 min
Iracké sily vstúpili do mesta Hít obsadeného Islamským štátom

BAGDAD - Iracké sily dnes oznámili, že vstúpili do mesta Hít. Podarilo sa im to týždeň po tom, čo spustili vojenskú operáciu na znovudobytie tohto mesta na rieke Eufrat od extrémistickej organizácie Islamský štát (IS). Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Velitelia irackých elitných protiteroristických síl, ktorí ofenzívu riadia, uviedli dnes priamo z mesta, že vojaci vyčisťujú severné okrajové štvrte Hítu od bojovníkov IS a posúvajú sa smerom do centra.

 

Hít sa nachádza vedľa zásobovacej trasy Islamského štátu, ktorá spája militantov v Iraku s tými v Sýrii.

 

Z mesta utekajú tisíce obyvateľov, pretože irackí vojaci postupujú za podpory intenzívnych náletov a delostreleckej paľby. Rodiny - mnohé s malými deťmi a staršími príbuznými - tvrdia, že pri úniku pred násilím kráčali celé hodiny cez púšť posiatu nastraženými bombami. Iracké protiteroristické sily odhadujú, že vo vnútri mesta Hít je uviaznutých vyše 20.000 civilistov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies