Iracké sily úspešne odrazili útoky militantov IS v Mósule a pri ropnom centre, Kirkúku

NETKY.SK • 26 Jún 2017, 06:42 • 2 min
Iracké sily úspešne odrazili útoky militantov IS v Mósule a pri ropnom centre, Kirkúku

BAGDAD - Iracké ozbrojené sily zastavili dnes pri centre mesta Mósul veľkú vlnu útokov, ktorú mali spáchať samovražední atentátnici zo skupiny Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Oznámila to iracká armáda. Terčom útokov bola chudobná štvrť Háj al-Tanak západne od mósulského Starého mesta, ktoré je poslednou baštou militantov z IS v tejto severoirackej metropole.

 

Ide o prvú vlnu útokov hlásených mimo Starého mesta, odkedy sa pred týždňom začala operácia s cieľom dobyť túto historickú časť mesta z rúk islamistických džihádistov, píše agentúra Reuters.

 

Odrazenie útoku IS hlásili predtým v priebehu dňa aj jednotky irackých Kurdov, a to neďaleko mesta Kirkúk, centra ropného priemyslu ležiaceho juhovýchodne od Mósulu.

 

Útok bol podľa miestnych bezpečnostných zdrojov zameraný proti obranným pozíciám kurdských síl známych ako péšmarga v meste al-Dibs severozápadne od Kirkúku. Následne zrážky trvali vyše hodinu a zabili pri nich najmenej dvoch militantov, uviedla agentúra DPA.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies