Iracké sily obsadili významnú oblasť na západe krajiny

NETKY.SK • 31 Júl 2016, 09:25 • 2 min
Iracké sily obsadili významnú oblasť na západe krajiny

BAGDAD - Iracké sily podporované koaličnými náletmi vstúpili v sobotu do strategickej oblasti kontrolovanej tzv. Islamským štátom (IS) na západe krajiny, a to iba niekoľko hodín po tom ako sa tam začala rozsiahla ofenzíva proti extrémistom. Správu s odvolaním sa na armádne zdroje priniesla agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Iracké sily zaútočili na riečny polostrov Chalídijá, zhruba 23 kilometrov východne od mesta Ramádí, metropoly provincie Anbár, pričom sa im podarilo prelomiť obranu islamistov.


"Lietadlá medzinárodnej koalície v danej oblasti intenzívne bombardovali pozície tejto radikálnej organizácie. Počas náletov zahynulo najmenej 20 militantov," tvrdí nemenovaný armádny zdroj. Postup vládnych jednotiek do inkriminovanej oblasti bol spomalený obavami z nášľapných mín, ktoré tam IS mohol nastražiť.


Chalídijá je strategicky významná lokalita, pretože leží na zásobovacej trase militantov IS, ktorých pozícia sa v Iraku v uplynulých mesiacoch oslabila.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies