Iracké šiitské milície prišli do sýrskeho Aleppa posilniť Asadove sily

NETKY.SK • 8 September 2016, 12:49 • 2 min
Iracké šiitské milície prišli do sýrskeho Aleppa posilniť Asadove sily

BAGDAD - Iracké šiitské polovojenské oddiely Harakat Hizballáh an-Nudžaba (HHN) vyslali viac ako 1000 bojovníkov do sýrskeho mesta Aleppo.

slovakia

left justify in out

Títo bojovníci budú mať za úlohu posilniť sýrske vládne sily v oblastiach v južnej časti mesta, ktoré sa tak podarilo získať z rúk povstalcov. Oznámil to v stredu hovorca týchto šiitských jednotiek, ktorého dnes citovala agentúra Reuters.


Na Twitteri sa už pritom stihli objaviť fotografie zachytávajúce bojovníkov oddielov HHN na sýrskom fronte po boku Kásima Sulajmáního, veliteľa elitných iránskych Revolučných gárd.


Aleppo, metropola rovnomennej provincie, je už roky rozdelené na sektory ovládané povstalcami a vládou. Armáda sýrskeho prezidenta Bašára Asada, podporovaná tiež ruským letectvom, však vzbúrencami okupované oblasti začala obliehať a teraz dúfa, že sa jej podarí prevziať kontrolu nad celým mestom, približuje Reuters. Niektorí analytici sa domnievajú, že bitka o Aleppo by mohla rozhodnúť o výsledku celého sýrskeho konfliktu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona