Iracké jednotky prvýkrát od júna vstúpili do rafinérie pri Bajdží

NETKY.SK • 18 November 2014, 09:22 • 2 min
Iracké jednotky prvýkrát od júna vstúpili do rafinérie pri Bajdží

BAGDAD - Iracké bezpečnostné sily vstúpili dnes do najväčšej ropnej rafinérie pri meste Bajdží prvýkrát po piatich mesiacoch bojov proti militantom z hnutia Islamský štát (IS). Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na policajné zdroje a irackú štátnu televíziu.

slovakia

left justify in out

"Prvá iracká jednotka - protiteroristická jednotka pod názvom Prápor Mósul - vstúpia do rafinérie Bajdží prvýkrát po piatich mesiacoch," potvrdil plukovník polície Sálih Džabar z obranných síl rafinérie pri Bajdží. Iracká štátna televízia informovala o vstupe irackých síl do rafinérie, nepriniesla však zábery. Iracké vládne sily vytlačili militantov Islamského štátu zo severoirackého mesta Bajdží v piatok 14. novembra a dostali sa zhruba na kilometer od miestnej ropnej rafinérie.
      

Islamský štát sa zmocnil mesta Bajdží a obkľúčil tamojšiu rozľahlú rafinériu v júni počas bleskového postupu severným Irakom. Následne obsadil aj priľahlé územie v severnej Sýrii a na celom území pod svojou kontrolou vyhlásil kalifát.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies