Iracké jednotky odrazili útok Islamského štátu na Abú Ghrajb

NETKY.SK • 28 Február 2016, 14:57 • 2 min
Iracké jednotky odrazili útok Islamského štátu na Abú Ghrajb

BAGDAD - Iracké bezpečnostné jednotky odrazili dnes útok bojovníkov Islamského štátu (IS) na západné predmestie hlavného mesta Bagdad Abú Ghrajb. Informovala o tom agentúra AP na základe oznámenia oficiálnych irackých predstaviteľov.

slovakia

left justify in out

Útok z dnešného včasného rána sa začal tým, že v automobiloch sa odpálili traja samovražední atentátnici. Výbuchy zasiahli kasárne bezpečnostných síl, po čom nasledovala prestrelka. Zabitých bolo najmenej osem príslušníkov vládnych a polovojenských zložiek. Zranenia utrpelo 22 ďalších.


Veliteľ vojenských operácií v západnom Bagdade generálmajor Saad Harbíja uviedol, že situácia je už pod kontrolou a v lokalite bol vyhlásený zákaz vychádzania.


V Abú Ghrajbe sa nachádza väznica rovnakého mena, kde po invázii do Iraku z roku 2003 americkí vojaci hrubo zaobchádzali so zadržiavanými osobami.


Abú Ghrajb sa nachádza približne 29 kilometrov od centra Bagdadu, na polceste medzi irackou metropolou a mestom Fallúdža, ktoré ovláda Islamský štát. Keď sa v lete roku 2014 hordy džihádistov Islamského štátu prehnali cez severný a západný Irak, bezpečnostné jednotky im zmocniť sa Abú Ghrajbu zabránili.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies